Valtakunnallista ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään 15.kerran 3-9.11.2014

Ehkäisevän päihdetyön viikolla on puhuttu muutaman vuoden ajan arjen onnellisuudesta ja hyvästä elämästä. Tänä vuonna rohkaisemme jokaista miettimään, miten oma päihteiden käyttö vaikuttaa läheisiin ihmisiin kysymällä Kenet sinä tekisit onnelliseksi juomalla vähemmän? Päihteiden käytön merkitystä hyvinvointiin ja sosiaalisiin suhteisiin voi lähestyä myös kysymällä Kenet sinä tekisit onnelliseksi olemalla oma itsesi?

Ehkäisevän päihdetyön viikolla Porin perusturvan ehkäisevä päihdetyö yhteistyökumppaneineen herättelee porilaisia monin keinoin miettimään omaa ja läheistensä onnellisuutta ja esimerkiksi päihteidenkäyttöä erityisesti pikkujoulun juhlahumussa. Kaikkien etuna on kohtuullinen alkoholinkäyttö.

Porin yläkouluissa ehkäisevän päihdetyön viikon teema on esillä ja nuoria kehotetaan miettimään onnellisuutta ja hyvää elämää. Mitkä valinnat sen mahdollistavat ja mikä on onnellisuuden esteenä? Myös yläkoululaisten vanhempia lähestytään kirjeitse teeman hengessä.

Alueen vähittäiskaupoissa kampanjoidaan teemalla Älä välitä-alkoholia alaikäiselle. Kauppojen tehostunut ikärajavalvonta asettaa paineita alkoholin välittämiselle ja näin ollen asiaa halutaan pitää laajalti esillä.

Joulun tähti, älä sammu- kampanjat toteutetaan Porin keskustan ravintoloissa. Kampanja pyrkii muistuttamaan asiakkaitaan kohtuullisesta alkoholinkäytöstä myös juhlan aikaan. Juhlien aikaan tapaturmien ja rattijuopumusten riski kasvaa. Kulut voivat olla korkeat niin juhlijalle, työnantajalle kuin yhteiskunnallekin.

Ehkäisevän päihdetyön toimijat jalkautuvat viikon aikana Porin alueen kauppakeskuksiin. Perjantaina 7.11 työryhmän jäseniä (esim. poliisi, sosiaalipäivystys, seurakunta, vapaa-aikatoimi, kasvatus- ja opetusvirasto) on Mikkolan Prismassa klo 14-18 ja lauantaina 8.11 Länsi-Porin Prismassa klo 12-16.