Porissa kehitetään rahapeliongelmiin liittyviä palveluita/ vastaa kuntalaiskyselyyn (linkki alla)!

Porin kaupungin ehkäisevä päihdetyö yhteistyökumppaneineen kehittää rahapelihaittojen ehkäisyä ja rahapeliongelmiin liittyviä palveluita. Tämän alueellisen kehittämisen tueksi kerätään kuntalaisten kokemuksia ja mielipiteitä rahapelaamisesta sekä rahapeliongelmiin tarjotusta avusta. Rahapelejä ovat muuan muassa arvontapelit kuten Lotto, urheilu- ja hevospelit, rahapeliautomaatit, raaputusarvat ja kasinopelit.

Alueella on samaan aikaan käynnissä myös  sosiaali- ja terveys-, nuoriso ja sivistysalan ammattilaisille suunnattu kysely, jossa selvitetään mahdollisimman laajasti työntekijöiden mielipiteitä ja kokemuksia rahapelihaittojen ehkäisystä sekä rahapeliongelmiin tarjotusta avusta.

Suomalaiset pelaavat paljon

Rahapelaaminen on lähes kaikille suomalaisille tuttua ja se näkyy laajalti arkisissa ympäristöissä. Suomalaiset ovatkin Euroopan kovinta pelaajakansaa. Suurimmalle osalle pelaamisesta ei aiheudu haittoja, mutta joidenkin rahapelaajien on vaikea kontrolloida omaa pelaamistaan. Ongelmat vaihtelevat vakavuudeltaan satunnaisesti lykkääntyneistä laskuista aina vakaviin terveys-, talous- ja ihmissuhdeongelmiin.  

Kysely on kaikille kuntalaisille avoin

Rahapelaamiseen ja rahapeliongelmiin liittyvä kysely on avoinna 15.3.2015 saakka.

Kyselylinkki:

https://www.webropolsurveys.com/S/B61C06EB23561046.par

 

Lisätietoja:

Ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori

Sari Ilvonen

044-701 9990

sari.ilvonen@pori.fi